Lapsen luonnekuvaus horoskoopin mukaan
Millainen lapsi on

OinasHärkä  | Kaksonen  | Rapu  | Leijona  | Neitsyt  | Vaaka  | Skorpioni  | Jousimies  | Kauris  | Vesimies  | Kalat 


Klikkaa auki haluamasi horoskooppimerkki ja lue yksilölliset kuvaukset!

Kukaan astrologian piirissä toiminut ei kiellä sitä, etteikö lapsen kehitykseen suuresti vaikuta suhde omiin vanhempiin ja toisaalta vanhempien ja ympäristön ja oman ajan antamat vaikutteet. Ne näkyvät usein voimakkaasti ihmisen elämässä, mutta ennen kaikkea ne näkyvät ulkoisina valintoina. Mikä sisäisiä valintoja, päätöksiä ja ratkaisuja ohjaa, on toinen kysymys.

Astrologia on sinänsä oppi, jonka mukaan lapsi saa syntymässä oman arkkityyppinsä mukaiset raaminsa. Kukaan ei synny tabula rasana, tyhjänä tauluna, johon elämä sitten kirjoittelee omat merkkinsä. On olemassa valmiuksia tietynsuuntaiseen elämänkokemukseen ja suuntautumiseen. Valmiudet eivät ole pelkästään myöskään perinnöllisinä ominaisuuksina.

Tämän suuntautumisen symbolisena kehikkona astrologinen kartta toimii. Astrologia ei pyri olemaan perinnöllisyyden tai ympäristövaikutteiden korvike tai niiden kilpailija vaan se symboloi ihmisen kokonaisvaltaista olemusta, johon kuuluvat sekä perinnölliset tekijät että ympäristövaikutteet. Kun kartasta valitaan sitten aurinkomerkki, horoskooppimerkki, on se luonnollisesti vain osa kokonaismerkitystä – mutta tärkeä osa.

Astrologian mukaan lapsi valikoi ne kokemukset ja kokemuksen laadun, jotka näennäisesti satunnaisesti tulevat elämässä vastaan. Esimerkiksi Skorpioni-lapsi voi kokea jännittäviä, jopa traumaattisia tilanteita niin lapsena – usein vanhempien kautta - kuin aikuisena omien ratkaisujensa kautta. Kaksos-lapsi ujuttautuu kokemuksiin, jotka kehittävät hänen mieltään ja kieltään ja tätä saa hän tekee aikuisena siirtäen mahdollisesti tämän myös ammattiinsa. Leijona-lapsi pyrkii sisäsyntyisen varmuutensa kautta nousemaan esiin, esiintymään, nousemaan keskipisteeksi ja siten varmistamaan vanhempiensa ja ympäristönsä tuen ja rakkauden itselleen. Aikuisena hän tekee laadullisesti samaa vaikka esiintymisareenat ja keinovarat voivat olla toiset kuin Leijona-lapsella.

Astrologian symboleilla ja perimälinjalla voi olla omat yhteytensä. Ranskalaisen Michel Gauquelinin keräämästä aineistoista käy selville, että todennäköisesti syntymäkartallasi on avainkohdissa sellaisia planeettoja kuin vanhemmillasikin oli. Tämä toimii niin, että jos isäsi kartalla on Jupiter lähellä nousua eli askendenttia (ks. Sanastoa) tai keskitaivasta, sinullakin on tietyn todennäköisyyden perusteella sama planeetta samoissa asemissa. Silloin voi puhua, että Jupiter yhdistää sinua ja isääsi ja se ilmenee ominaisuuksina, jotka ovat jupitermaisia persoonallisuuden piirteitä, esimerkiksi suureellisuutta, optimismia, dramaattisuutta, kykyä valloittaa uutta, huolettomuutta ja levottomuutta.

Mutta kuten astrologit ovat pitkään huomanneet, ei tarvitse mennä aina nousumerkkien tasolle kun perimälinja pistää silmään. Myös pelkkä aurinkomerkki voi riittää. Itse esimerkiksi olen syntynyt Vaa’aksi. Isäni on myös Vaaka. Hänen isänsä oli Oinas. Äitini on Oinas, hänen isänsä oli Oinas. Perimälinja astrologisesti voidaan ymmärtää aurinkomerkin tai aurinkomerkkiparin toistuvuutena sukupolvelta toiselta. Omassa kartassa voi nähdä suvun aurinkomerkkien painotusten kasautuvan.

Käytännön elämän havaintona voi sanoa, että astrologia pätee parhaiten aikuiseen ihmiseen, joka on saavuttanut itsetietoisuutensa, eli osapuilleen tullut omaksi itsekseen ja pystyy ymmärtämään millaisten vaiheiden kautta ja millaisten vaikutusten alla on kasvanut. Mutta astrologia pätee myös lapsuuteen koska vallitseva aurinkomerkki toimii heti syntymästä lähtien. Ensimmäiset mieleenjäävät muistot lapsen käyttäytymisestä voivat jo sisältää viitteitä hänen astrologisesta luonteestaan kuten tuttavani, joka synnytti syksyllä vauvan, joka hänen mielestään "tarttui heti minuun voimakkaasti ikään kuin vaatien jotain". Skorpioni-vauva oli tullut maailmaan toteuttamaan Skorpioni-luonnettaan.
 «TULOSTA TEKSTI

  | pages powered and designed by aboanet