KLIKKAA JA LUE OMA KUUKAUSIHOROSKOOPPISI!

OinasHärkäKaksosetRapuLeijonaNeitsytVaakaSkorpioniJousimiesKaurisVesimiesKalat

MILTÄ NÄYTTÄÄ VUOSI 2023 ASTROLOGISESTI?

YLEISTÄ

Vuosi 2023

Joulukuun yleisnäkymä
Joulukuu on vuoden pimeintä aikaa, mutta kauden juhlat luovat siihenkin paljon valoa. Kuukausi kuuluu reippaan menevälle Jousimiehelle talvipäivänseisaukseen asti, jonka jälkeen Aurinko siirtyy Kauriin merkkiin. Talvipäivänseisauksen tarkka ajankohta tänä vuonna on 22.12. klo 05:28.

Eläinradalla on loppuvuodesta melko hiljaista. Merkurius aloittaa jälleen kolmeviikkoisen peräytymisjaksonsa 13.12 Kauriissa. Kannattaa postittaa joulukortit ja lahjat hyvissä ajoin, koska posti voi kulkea tänä vuonna hitaasti! Ulkoplaneetoista Neptunus alkaa jälleen edetä itsenäisyyspäivänä ja kuukauden lopussa Jupiterkin lopettelee peräytymisjaksonsa.

Aurinkomerkit vuositasolla

Oinas 21.3. - 21.4.
Oinaiden vuosi alkaa vahvasti, kun mahdollisuuksien planeetta Jupiter matkaa heidän merkissään toukokuun puoliväliin asti. Talven ja kevään aikana Oinaiden eteen voi tupsahtaa hienoja työtilaisuuksia, mahdollisuuksia tehdä rahaa tai lähteä unelmien ulkomaamatkalle. Onnea saattaa olla myös rakkaudessa eritoten kevättalvella! Opiskelevat ja kirjoittavat Oinaat ovat hyvässä vedossa vuoden alkupuolella ja jopa merkin lopussa syntyneiden Oinaiden elämässä on pitkästä aikaa seesteisempi ja onnekkaampi vaihe keväällä, mutta vuoden loppupuolelle on vielä raskaampiakin aikoja tiedossa.

Töiden kannalta vuoden alkupuoli sujuu vahvemmissa merkeissä kuin jälkimmäinen puoli. Syksymmällä Oinas voi kärsiä jopa jonkinlaisesta motivaatiopulasta ja jotkut kaipaavat jo uusia haasteita elämäänsä. Nyt on kuitenkin toistaiseksi pelattava niillä korteilla, mitkä ovat alkuvuoden mahdollisuuksien aikana käteen jääneet. 1.-10.4. syntyneet Oinaat voivat kipuilla tämän vuoden aikana fyysisesti tai henkisesti. Infektioalttiutta on, ja sydänurutkin voivat tulla valitettavan tutuiksi etenkin vuoden jälkimmäisellä puoliskolla.

Härkä 21.4. - 22.5.
Härän merkissä on melkoisesti planeettaenergiaa vuonna 2023. Ensinnäkin 4.-15.5. syntyneiden Härkien elämässä puhaltelevat uudet tuulet, joilla on taipumus pistää myös elämän peruspilarit uuteen uskoon. Näin ollen tiedossa lienee muuttoja, työpaikan vaihtoja ja muutoksia ihmissuhderintamalla. 12.5. jälkeen syntyneiden Härkien mieltä painavat alkutalvesta työasiat ja mahdollisesti myös byrokratia ja muut velvollisuudet, mutta nämä huolet alkavat väistyä maaliskuusta alkaen. Merkin lopussa syntyneet Härät ovat olleet jo pidemmän aikaa luovia ja tuotteliaita, ja tämä trendi jatkuu edelleen.

7.5. ja sitä ennen syntyneet Härät elävät vielä melko rauhallista alkuvuotta, mutta keväästä lähtien n. 19.-21.4. syntyneiden Härkien elämässä alkaa pitkähkö syvällisten muutosten aika, jolloin erilaiset äärimmäisyydet etenkin raha-asioissa tulevat tutuiksi. Ihmissuhteet ovat tyypillisesti hyvin intensiivisiä, jopa repiviä. Jotkut saavat perheenlisäystä, toiset joutuvat luopumaan rakkaistaan. Muutoin huhtikuiset ja toukokuun alun Härät saavat osakseen Jupiterin onnekkaan vaikutuksen 16.5. alkaen, jolloin heiltä tuntuu onnistuvan kaikki, mihin he ryhtyvät. Ja vaikka tilille ei kilahtaisi suoranaisia lottovoittoja, niin hyväksi onneksi voidaan sanoa jo sitä, että Härän suunnitelmat toteutuvat ilman ihmeellisempiä vastoinkäymisiä. Rakkaudessakin on onnea niillä, jotka sitä elämäänsä kaipaavat, mutta parhaat ajat ihmissuhderintamalla ovat maalis-huhtikuulla ja uudestaan toukokuun puolivälistä alkaen vuoden loppuun asti. Kesä-heinäkuulla on kuitenkin jakso, jolloin Härkä joutuu ehkä arvioimaan uudelleen joitakin läheisiä suhteitaan.

Härän merkkiin osuu tänä vuonna myös kaksi pimennystä, jotka koskettavat eniten n. 24.-26.4. ja 4.-6.5. syntyneitä Härkiä. Pimennysten luonne on melko yllättävä ja kohtalonomainenkin, ja jää nähtäväksi, mitä ne näille Härille tuovat tullessaan.

Kaksoset 22.5. - 22.6.
Kaksosten vuosi alkaa vahvasti. Mahdollinen kaamosväsymyskin alkaa väistyä viimeistään loppiaisen jälkeen, ja Kaksonen tarttuu alkavan arjen haasteisiin määrätietoisesti. Töiden tai opintojen lisäksi energiaa riittää myös urheilullisiin harrastuksiin tai vaikkapa reissaamiseen. Ihmissuhteet kukoistavat erityisesti huhti-toukokuussa. 13.6. jälkeen syntyneet Kaksoset saavat paljon aikaan töissään alkuvuodesta, ja jaksoa voi sanoa suorastaan menestyksekkääksi. Hyvä vire alkaa kuitenkin laantua viimeistään kesälomien kynnyksellä. Toukokuiset Kaksoset voivat joutua suorastaan seitsenvuotiskriisin kouriin keväästä alkaen, jolloin heidän pitää miettiä, mikä on elämässä oleellista, ja mikä on syytä karsia pois. Tätä jatkuu koko loppuvuoden. Tyytymättömyys koskee enimmäkseen työasioita, joihin Kaksonen toivoisi enemmän etenemis- ja vaikuttamismahdollisuuksia. Samaa tyytymättömyyttä tuntevat myös 12.-20.6. syntyneet Kaksoset, mutta ehkäpä toukokuiset ratkaisevat ongelmansa eri tavoin kuin loppupään Kaksoset. Ensin mainitut ovat kunnianhimoisempia ja käytännöllisempiä kuin jälkimmäiset.

Aivan merkin alussa syntyneillä Kaksosilla on hyvinkin intensiivinen jakso kevään ja kesän aikana. Jotkut rakastuvat intohimoisesti, toiset lähtevät rohkeasti toteuttamaan rahaa ja resursseja vaativia suunnitelmia. Positiiviset elämänmuutokset ovat hyvinkin mahdollisia.

Rapu 22.6. - 22.7.
Rapujen alkuvuosi on melko kiireinen, ja töissä vaaditaan melko kilpailuhenkistä otetta tehtäviin. Empaattinen ja tunteellinen Rapu ei juuri tällaisesta piittaisi, ja stressi voi aiheuttaakin hänelle monenlaisia pikkuvaivoja. Ravulla voi olla vuoden varrelle monia suunnitelmia, mutta alkuvuosi ei ole vielä otollinen niiden toteuttamiselle. Kesästä alkaen ajoitus osuu paremmin kohdalleen kesäkuun ja heinäkuun alun Ravuilla. Eihän sitä tiedä, vaikka rakkauskin osuisi kohdalle, jos Rapu on sellaista etsimässä. Paras aika tälle on touko-kesäkuussa, jolloin Rapu on muutenkin energisimmillään.

5.7. jälkeen syntyneet Ravut elävät hyvinkin virkistävää, luonnonläheistä ja luovaa aikaa tänä vuonna. Töissään Rapu hyötyy kovin hyvästä parista, ja yhteistyönä hommat etenevät suhteellisen jouhevasti. Taloudessakin voi näkyä kohenemisen merkkejä. Aivan merkin lopussa syntyneet Ravut joutuvat kuitenkin kestämään vielä erilaisia koettelemuksia ihmissuhderintamalla, mutta kyllä tämäkin aikanaan loppuu. Kesällä niistäkin on jo tiedossa hengähdystauko.

Leijona 22.7. - 23.8.
Heinäkuussa ja elokuun alkupuolella syntyneiden Leijonien alkuvuosi sujuu hyvässä nosteessa, eikä loppupään Leijonienkaan toukokuussa ole valittamista. Työt ja opinnot etenevät mallikkaasti, ja Leijona panostaa myös liikunnallisiin harrastuksiinsa ja mahdollisuuksien mukaan myös matkusteluun. Toukokuun lopulta lähtien alkupään Leijonien suunnitelmat joutuvat kuitenkin vastatuuleen, ja vaikka Jalopeura yrittää parhaansa, asiat eivät tunnu etenevän toivotulla tavalla. Suunnitelmissa ei välttämättä ole mitään vikaa, ajoitus on nyt vain väärä. Ehkä on paras vain odotella parempia aikoja haaveiden suhteen. Aivan merkin alussa syntyneiden Leijonien ihmissuhteissa alkaa kevään aikana pitkä, ihmissuhteita perusteellisesti koetteleva jakso. Nyt he kuitenkin saavat vasta pientä esimakua asiasta. Liike-elämässä toimiva Leijona voi pelata isoilla panoksilla parin seuraavan vuoden aikana.

Elokuussa syntyneiden Leijonien elämään mahtuu niin nopeita muutoksia kuin junnaavia ihmissuhteitakin. 6.-17.8. syntyneet Leijonat vaihtavat todennäköisesti työpaikkaa ja ehkä kotiakin tänä vuonna. 14.8. jälkeen syntyneet Leijonat taas joutuvat miettimään vakiintuneissa ihmissuhteissaan uuteen vaiheeseen astumista, joka ei kuitenkaan ole mitenkään helppo tehtävä. Jotkut sitoutuvat koettelemuksien jälkeen syvemmin kumppaniinsa, kun taas toiset joutuvat jättämään hyvästit tutulle, mutta aikansa eläneelle suhteelle. Nämä koettelemukset ajoittuvat heti alkuvuoteen, jonka jälkeen ihmissuhdekentällä on pieni hengähdystauko. Heinäkuusta syyskuuhun Leijona joutuu kuitenkin jälleen arvioimaan uudelleen läheisimpiä ihmissuhteitaan. Tämä on myös sellaista aikaa, jolloin vanha suola voi janottaa. Tällaisessa tapauksessa on kuitenkin todennäköisestä, että syy erolle palaa nopeasti mieleen.

Neitsyt 23.8. - 23.9.
Elokuussa ja syyskuun alussa syntyneiden Neitsyiden alkuvuosi lähtee käyntiin melko nuutuneissa ja latteissa merkeissä, ja Neitsyt voi olla altis sairastelemaankin. Työt sujuvat vanhasta muistista ilman suurempia yllätyksiä. Maaliskuulta alkaen myös ihmissuhteita koetellaan niin yksityiselämässä kuin töissäkin, ja Neitsyt joutuu todella miettimään, kenet haluaa pitää jatkossakin elämässään, ja kuka on syytä unohtaa. Elokuun Neitsyillä on suoranainen seitsenvuotiskriisi edessään, jolloin katsotaan, osaako hän ottaa vastuuta ja osaako hän asettaa rajoja.

5.9. ja sen jälkeen syntynyt Neitsyt elää pääsääntöisesti kiireistä ja tuotteliasta vuotta. Vaikka Neitsyt on sangen työkeskeinen, niin ihmissuhteidenkin puolella voi olla mukavasti vipinää erityisesti heinä-elokuussa. Vakiintuneetkin parit muistavat pitää välillä hauskaa keskenään.

Etenkin 14.9. jälkeen syntynyt sinkkuneitsyt voi löytää itsensä loppuvuoden aikana romanssin pyörteistä. Suhteesta voi tulla pitkäikäinen, mikäli järki pysyy mukana kyydissä. Muuten Neitsyt voi pian huomata, että tunteista huolimatta käytännön ongelmat romuttavat koko homman.

Vaaka 23.9. - 23.10.
Toukokuun puoliväliin asti Vaakojen vatsanpohjassa on perhosia, ja muutenkin kaikki ovet tuntuvat olevan auki liike-elämän puolella. Vaaka tuntee itsensä erityisen onnekkaaksi, mutta ehkä riemu on hivenen ennenaikaista. Vaaka syyllistyy tavoittelemaan kuuta taivaalta, ja joutuu lopulta huomaamaan, että ehkä hänen haaveensa ovat ylimitoitettuja. Toisaalta, syyspäiväntasauksensa syntynyt Vaaka voi hyvinkin pelata isoilla panoksilla, ja riski voi hyvinkin kannattaa.

14.10. jälkeen syntyneet Vaa´at ovat hyvässä työputkessa maaliskuulle asti, jolloin heidän intonsa velvollisuuksia kohtaan hieman lopahtaa. Muutenkin Vaakojen vuosi kesästä alkaen vaikuttaa melko tasapaksulta ja yllätyksettömältä. Jos alkuvuodesta tuli eteen hienoja mahdollisuuksia, niin niillä korteilla on nyt pelattava. Aivan merkin lopussa syntynyt Vaaka on jo pidemmän aikaa elellyt raskaita aikoja yksityiselämänsä puolella, mutta kesällä hän saa niistäkin muutaman kuukauden hengähdystauon. Syksyllä n. 14.-16.10. syntynyt Vaaka voi kokea kohtalonomaiselta tuntuvan käänteen elämässään.

Skorpioni 23.10. - 23. 11.
4.11. ja sitä ennen syntyneiden Skorpionien alkuvuosi ei ole kovinkaan kummoinen, vaan arki etenee vanhaan tuttuun tyylinsä. Selkeä muutos on tiedossa maaliskuun tienoilla, jolloin aivan merkin alussa syntynyt Skorpioni voi saada esimakua lähivuosien elämänmuutoksista. Lisäksi Kaloihin siirtyvä Saturnus antaa Skorpionille hyvät eväät menestyä liike-elämässä, eivätkä sitoutumisasioiden miettiminen ole mahdotonta parisuhdepuolella. Mihinkään äkkinäiseen alkupään Skorpioni ei kuitenkaan ryhdy, hän suunnittelee kaiken tarkasti etukäteen. Ikäviä yllätyksiä hän ei kaipaa projekteihinsa. Skorpioni voi osallistua joko järjestäjänä, juhlakaluna tai vieraana johonkin suuremman luokan juhlaan. Nämä juhlat voivat osoittautua yllättävänkin tärkeiksi Skorpionin tulevaisuutta ajatellen.

5.- 16.11. syntyneiden Skorpionien ihmissuhteissa sen sijaan tapahtuu yllättäviäkin muutoksia. Pyöröovi käy tiuhaan tahtiin niin rakkaus- kuin liike-elämänkin puolella. Mikäli vakiintuneen Skorpionin parisuhde kestää tämän jakson, niin kumppanin kanssa eletään kuitenkin hyvin vaihtelevaa ja jännittävää vaihetta seuraavan vuoden ajan.

15.11. jälkeen syntyneet Skorpionit ovat tänä vuonna hyvinkin luovia ja tuotteliaita, eivätkä he pelkää sijoittaa suuriakaan summia itselleen tärkeisiin hankkeisiin. Jonkinlaiset elämänmuutokset ovat niin ikään mahdollisia, mutta enimmäkseen Skorpioni suhtautuu niihin odottaen. Hänen mielestään kun kehitystä ei ole ilman muutosta.

Jousimies 23.11. - 22.12
Jousimiesten vuosi alkaa ihan mukavasti, ja he saavat hyvän otteen töihinsä, opintoihinsa ja muihin suunnitelmiinsa. Jousimies tekee ehkä alkuvuodesta pidemmän reissun maailmallekin. Myös rakkauselämän kannalta alkuvuosi on selvästi loppuvuotta sykähdyttävämpi. Joulukuisilla hyvä vire jatkuu toukokuun puoliväliin asti, mutta marraskuisten elämässä alkaa vastuuta ja rajoja opettava pitkähkö jakso, josta Jousimies ei nauti lainkaan. Uraputkessa oleva Jousimies voi ottaa liikaa harteilleen, ja tästä tulee kotona sanomista. Marraskuiset sekä 13.12. syntyneet Jousimiehet ovat myös alttiita sairastelemaan, joskin ensin mainitut ovat alttiimpia stressiperäisille sairauksille ja hammasvaivoille, kun taas jälkimmäiset kärsivät mm. unettomuudesta.

Kaiken kaikkiaan Jousimiesten loppuvuosi on alkuvuotta selvästi ankeampi. He ovat kiinni erilaisissa velvollisuuksissa ja joutuvat ehkä pitämään huolta läheisistään tavallista tarkemmin. Pientä piristystä tulee ehkä pikkujoulukautena, jolloin Jousimieskin jaksaa pitää hauskaa.

Kauris 22.12. - 21.1.
Joulukuussa ja tammikuun alkupuolella syntyneiden Kauriiden alkuvuosi on melko kiireinen, mutta aina hyvätkään suunnitelmat eivät etene mihinkään. Kauris on melko herkästi tukkanuottasilla rämäpäisiksi katsomiensa ihmisten kanssa, joiden toivoisi miettivän ensin ja toimivan sitten. Järjen ääni voi mennä perille tai olla menemättä. Kauris on hieman turhautunut alkuvuodesta, mutta kevättalvesta lähtien asiat tuntuvat menevän taas toivotulla tavalla. Kauriille voi jäädä töiden lisäksi vapaa-aikaakin, jonka hän käyttää esimerkiksi puutarhanhoitoon tai muuhun vastaavaan. Luonto tuottaa hänelle suuria elämyksiä kesän ja syksyn aikana.

2.1. jälkeen syntyneet Kauriit saavat viettää pääsääntöisesti vireää, tuotteliasta ja luovaa vuotta. Vaikka Kauris välittää enimmäkseen töistään, niin myös harrastuksissa ja ihmissuhteissa aika kuluu rattoisasti. Eikä sekään ole mahdotonta, että sinkkukauris löytäisi rakkauden tänä vuonna. Aivan merkin lopussa syntyneet Kauriit sen sijaan joutuvat kestämään vielä tovin intensiivisiä, mutta samalla myös raskaita aikoja ihmissuhdesaralla. Raha-asioissakin äärimmäisyydet tulevat tutuiksi. Kevät ja kesä suo ehkä pienen hengähdystauon näihin asioihin.

Vesimies 21.1. 20.2.
Tammikuussa syntyneen Vesimiehen vuoden alku on verraten viihteellinen ja vauhdikas. Sosiaalinen elämä on vilkasta joko töissä tai sen ulkopuolella ja muutenkin Vesimies saa suunnitelmilleen hyvän lähtölaukauksen. Töiden ja opintojen lisäksi Vesimies jaksaa urheilla, ja pysyy näin vuoden alussakin hyvässä kunnossa. Vauhdikasta energiaa saa osakseen huhti-toukokuussa myös merkin lopussa syntynyt Vesimies. Meno kuitenkin tasoittuu toukokuun puolivälin jälkeen, jolloin Vesimiehen elämä saattaa suorastaan jämähtää paikoilleen. Aivan merkin alussa, n. 19.1. syntynyt Vesimies saa tehdä tuttavuutta myös pienen, mutta pippurisen Pluton kanssa, joka saapuu tähän merkkiin ensimmäisen kerran maalis- ja kesäkuun väliseksi ajaksi. Vesimies joutuu uudistumaan ja luomaan nahkaansa psykologisessa mielessä vielä pitkälti eteenpäin.

2.-13.12. syntynyt Vesimies käy tänä vuonna lävitse monia, nopeita elämänmuutoksia, joista muutot ja työpaikan vaihdot ovat tavallisimpia. Elämä saattaa myös yllättää puun takaa, ja asiasta riippuen yllätys antaa aihetta järkytykseen tai riemuun. 12.2. jälkeen syntynyt Vesimies on seitsenvuotiskriisin kourissa maaliskuulle asti, jonka jälkeen asiat alkavat taas normalisoitua. Siihen asti Vesimiehen on kuitenkin opittava sitoutumaan joko ihmissuhteisiinsa tai tärkeiksi katsomiinsa hankkeisiin. Vapaudenhaluisimmalle merkille tämä ei ole kaikkein helpoin tehtävä! Toisaalta vastuuntuntoinen tapaus saattaa kuormittua liikaa, ja nyt olisi aika kuunnella omaa jaksamistaan ja luopua suosiolla siitä, mikä ei ole välttämätöntä.

Helmikuisten Vesimiesten ihmissuhteet ja arvomaailma vaativat uudelleenarviointia kesän ja alkusyksyn aikana. Vanha suolakin saattaa janottaa, mutta jää nähtäväksi, onko vanhaan palaamisessa mitään hyvää.

Kalat 20.2.- 21.3.
Helmikuussa syntyneet Kalat ovat alkuvuodesta melko nuutuneita ja alttiita pikkuvammoille, mutta nämä pois lukien alkuvuosi sujuu melko tutuissa kuvioissa. Ihmissuhteissa Kaloilla on sydämellinen ja intiimi vaihe tammi-helmikuussa. Maaliskuussa kuitenkin Saturnus siirtyy Kalojen merkkiin ja Kalat joutuu todella miettimään sitä, mihin haluaa elämässään keskittyä, ja mikä pitäisi jättää taakse. Velvollisuudentuntoinen Kalat saa todennäköisesti lisää vastuuta, ja hänen on sitouduttava esimerkiksi töihinsä tai perhe-elämäänsä entistä vahvemmin ja pitkäjänteisemmin. Jotkut taas ovat täysin leipääntyneitä vakiintuneeseen, mutta yllätyksettömäksi käyneeseen elämäänsä, ja voivat oirehtia tätä tilannetta jonkinlaisella kriisillä. Edesvastuuton tapaus yrittää paeta velvollisuuksiaan, mutta nyt hän ei pääsekään satimesta hymyilemällä kauniisti tai antamalla katteettomia lupauksia. Helmikuun Kalat ovat myös alttiita stressiperäisille sairauksille sekä hampaiden ja luiden vaivoille.

4.3. jälkeen syntyneet Kalat elää varsin vireää, vaihtelevaa, luovaa ja tuotteliasta vuotta. Onko rakkautta kiikarissa? Sitäkin voi löytyä tämän vuoden aikana. Jotkut rakastuvat ensisilmäyksellä, toiset leijuvat vaaleanpunaisessa pilvessä ja kolmannet ovat intohimon pauloissa. Jos maaliskuinen johonkin ryhtyy tänä vuonna, hän todennäköisesti onnistuu tavoitteissaan.

 «TULOSTA TEKSTI
  | pages powered and designed by aboanet